Rólunk

Az AMERICANA eBooks a Szegedi Tudományegyetem Amerikanisztika tanszéke által kiadott AMERICANA – E-Journal of American Studies in Hungary e-könyves ága. Az e-folyóirat céljaival összhangban, az AMERICANA eBooks az amerikanisztika tudományterületébe sorolható kiadványokat publikál az irodalomtól a szociológiáig, a filmtől a digitális kultúráig, a történelemtől a politológiáig terjedő széles spektrumban. Célunk, hogy minőségi publikációs lehetőséget biztosítsunk olyan hazai és külföldi kutatóknak, akik innovatív és új megközelítéseket és metodológiákat kívánnak meghonosítani tudományterületükön.

Amikor 2005-ben az e-folyóiratot elindítottuk, a digitális publikáció mellett tettük le a voksunkat, mivel úgy hittük, ez a legmegfelelőbb módja annak, hogy egyrészt olvasók ezreit elérhessük, másrészt kísérletezni kívántunk a hipertextuális megjelenés ezen – akkoriban még – új formájával. Az AMERICANA eBooks elindításával a megkezdett úton haladva olyan e-könyves formában adjuk ki köteteinket, amelyek kompatibilisek bármelyik számítógéppel, illetve az egyre népszerűbb e-könyvolvasókkal és táblagépekkel is.

Mivel a szabad hozzáférés mellett köteleztük el magunkat, e-könyveinket ellenszolgáltatás nélkül, ingyen letölthetővé tesszük, és nem alkalmazunk DRM vagy más korlátozó, követő technológiát sem. Olvasóink ingyenesen tölthetik le köteteinket, továbbá a letöltéseket nem kötjük regisztrációhoz sem. Minden e-könyvünket a Creative Commons licence alatt adjuk ki.

Alapító szerkesztők

Cristian Réka M. & Dragon Zoltán

Angol nyelvi lektor

Daniel Nyikos

Olvasószerkesztő, korrektor

Gollowitzer Diána

Website

DragonWeb